21 June, 2014

Mozarella fesleğen domatesli pizza tarifi

Malzemeler

Resimdeki orta boy pizza (iki kişiliktir.)
1-2 top mozarella
4-5 orta boy domates
Sarmısak
1 yk. salça
Taze fesleğen
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Pizza hamuru için;
Ülkemizde kolayca bulunabilecek lahmacun fırınlarından lahmacun hamuru alabilirsiniz. Ya da 2-3 kişi için 4 su bardağı un ile hamur kıvamına getirebilecek kadar yavaş yavaş eklenecek su, sıvıyağ ve tuz ile hamur hazırlanır. Eğer kalın pizza hamuru seviyorsanız, ekmek hamuru almanız gerekir, ya da hazırladığınız hamura maya katarak, daha şişkin bir hamur elde edebilirsiniz.

Yapılışı;
Domatesler kabukları soyulduktan sonra doğranır ve bir tava içerisine alınır, biraz sıvıyağ ile piştikten sonra iki diş sarmısak eklenir, 1 yemek kaşığı salça yoğunluk vermesi için eklenir ve sos kıvamını alınca altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Ilıdıktan sonra, pizzayı pişireceğiniz yağlı fırın kağıdı üzerine oklava ile pizzanıza şeklini verin. Kenarlarını malzeme taşmasın diye kıvırın, isterseniz kenarların arasına nefis kenar gibi kaşarda ekleyebilirsiniz.

Hamurun üzerine domates sosunu yayın, ve fırına verin, hamur piştikten sonra üzerine mozarella ve fesleğenleri ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment