Malzemeler
3 yufka (1/2 kg.)
½ kg. ıspanak
1 büyük soğan
Yarım kalıp peynir
3 yumurta
2 su bard. Süt/yoğurt
1 fincan su
1 su bard. sıvıyağ
Tuz ve karabiber.
Yapılışı
Öncelikle içi hazırlamak için; öncelikle soğanlar
minik minik doğranır ve 1 çay bardağı suda şeffaflaştıktan sonra sıvıyağ
eklenir, üzerine yavaş yavaş ıspanaklar eklenir, tuz ve karabiber eklendikten
sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Fırın tepsisine fırın kağıdı konur, üzerine iki kat
yufka aralarında bir kase içerisinde hazırlanmış süt, yumurta, yağ ve su iyice
karıştırılır ve her kata ve en son üzerine sürülecek şekilde bolca dağılıtır.
Bu ara malzeme çok önemlidir yoksa böreğini kuru olur. Bu arada önceden
ısıtılmış 175 C derecedeki fırına üzerine isteğe bağlı olarak susam veya çörekotu
eklenerek fırına verilir.
Afiyet olsun.
(Keyword: ispanakli borek, spinach borek)
No comments:
Post a Comment