23 June, 2014

Ispanaklı Börek tarifi

Malzemeler

3 yufka (1/2 kg.)
½ kg. ıspanak
1 büyük soğan
Yarım kalıp peynir
3 yumurta
2 su bard. Süt/yoğurt
1 fincan su
1 su bard. sıvıyağ
Tuz ve karabiber.

Yapılışı
Öncelikle içi hazırlamak için; öncelikle soğanlar minik minik doğranır ve 1 çay bardağı suda şeffaflaştıktan sonra sıvıyağ eklenir, üzerine yavaş yavaş ıspanaklar eklenir, tuz ve karabiber eklendikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Fırın tepsisine fırın kağıdı konur, üzerine iki kat yufka aralarında bir kase içerisinde hazırlanmış süt, yumurta, yağ ve su iyice karıştırılır ve her kata ve en son üzerine sürülecek şekilde bolca dağılıtır. Bu ara malzeme çok önemlidir yoksa böreğini kuru olur. Bu arada önceden ısıtılmış 175 C derecedeki fırına üzerine isteğe bağlı olarak susam veya çörekotu eklenerek fırına verilir.


Afiyet olsun.













































(Keyword: ispanakli borek, spinach borek)

No comments:

Post a Comment