25 June, 2014

Masala Çayı tarifi

Malzemeler;
Karanfil
Kakule
Tarçın
Zencefil
Karabiber
Çay
Süt
Bal


Yapılışı:
Karanfil, kakule, tarçın, zencefil ve tarçın hepsi bir arada kaynatılır, sonra isteğinize göre çay eklenir ve demlendikten sonra, süt ile servis yapılır. Soğuk algınlığı, grip ve birçok hastalığa iyi gelmektedir.
Tarihçesi

Hindistan’ın Assam bölgesinde yetişen çay, Hindistan’da tedavi edici bir bitki olarak nitelendirilmektedir. 1830’larda İngiliz Doğu Hindistan firması Çin’deki çay monopolisine karşılık Hindistan’ın Assam bölgesindeki çay potansiyelini farketmiştir. Koloniler, İngiltere oldukça fazla tüketilen çay ithalatına Çin yanında Hindistan’ı da katmayı hedeflemişlerdir. 1870 yılı sonlarına doğru %90 oranında ithalat halen Çin’den yapılırken, 1900’lerde Çin’den alım %10’lara kadar düşmüştür. İngilizler çayı süt ile içtikleri için, bu geleneğin Hindistan’da da uygulandığı tahmin edilmektedir.

Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment