Karanfil
Kakule
Tarçın
Zencefil
Karabiber
Çay
Süt
Bal
Yapılışı:
Hindistan’ın Assam bölgesinde yetişen çay,
Hindistan’da tedavi edici bir bitki olarak nitelendirilmektedir. 1830’larda
İngiliz Doğu Hindistan firması Çin’deki çay monopolisine karşılık Hindistan’ın
Assam bölgesindeki çay potansiyelini farketmiştir. Koloniler, İngiltere oldukça
fazla tüketilen çay ithalatına Çin yanında Hindistan’ı da katmayı hedeflemişlerdir.
1870 yılı sonlarına doğru %90 oranında ithalat halen Çin’den yapılırken, 1900’lerde
Çin’den alım %10’lara kadar düşmüştür. İngilizler çayı süt ile içtikleri için,
bu geleneğin Hindistan’da da uygulandığı tahmin edilmektedir.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment