Malzemeler;
Hamuru için
2 Su Bard. Tam buğday unu
125 gr. Margarin ya da sıvıyağ
1 çay bard. pudra şekeri
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı buzlu su
125 gr. Margarin ya da sıvıyağ
1 çay bard. pudra şekeri
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı buzlu su
Muhallebisi için
1 kalıp tuzsuz peynir
1 çay bard. toz şeker
½ çay bardağı tam buğday unu
2 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı nişasta
Süslemek için ½ kg. çilek
ya da tercihe göre mevsim meyveleri
Yapılışı:
İlk önce hamur için un bir kabın içine elenmiş tam
buğday ununu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak
robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın, sonra 1 yumurta
sarısı ekleyin. Pudra şekeri ve buzlu suyuda ekleyerek karıştırmayı sürdürün.
Hamuru hazırladığınız kabın üzerini örterek buzdolabında dinlenmeye alın. Tezgah
üzerine un atarak, merdane ile kenarları kabınızdan biraz büyük tabanı
hazırlayın. Fazla kabarmaması için çatalın ucu ile delikler açabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin ve 15-20 eşit şekilde pişmesini
sağlayın.
Muhallebi için tüm malzemeleri aynı anda katarak
bir kapta pişirin. Hamurun üzerine muhallebi hafif soğuyunca dökün, soğuduktan
sonra da dileğinize göre meyveleri yerleştirin. Buzdolabında bekletip soğuk
servis yapın. Aşağıdaki dünyanın çeşitli yerlerinden pişirme örnekleri
bulabilirsiniz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment