24 June, 2014

Çilekli turta

Malzemeler;

Hamuru için
   2 Su Bard. Tam buğday unu
   125 gr. Margarin ya da sıvıyağ
   1 çay bard. pudra şekeri
   1 yumurta sarısı
   3 çorba kaşığı buzlu su

Muhallebisi için
   1 kalıp tuzsuz peynir
   1 çay bard. toz şeker
   ½ çay bardağı tam buğday unu
   2 yumurta sarısı
   1 limon kabuğu rendesi
   1 tatlı kaşığı nişasta
   Süslemek için ½ kg. çilek ya da tercihe göre mevsim meyveleri

Yapılışı:

İlk önce hamur için un bir kabın içine elenmiş tam buğday ununu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın, sonra 1 yumurta sarısı ekleyin. Pudra şekeri ve buzlu suyuda ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Hamuru hazırladığınız kabın üzerini örterek buzdolabında dinlenmeye alın. Tezgah üzerine un atarak, merdane ile kenarları kabınızdan biraz büyük tabanı hazırlayın. Fazla kabarmaması için çatalın ucu ile delikler açabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin ve 15-20 eşit şekilde pişmesini sağlayın.

Muhallebi için tüm malzemeleri aynı anda katarak bir kapta pişirin. Hamurun üzerine muhallebi hafif soğuyunca dökün, soğuduktan sonra da dileğinize göre meyveleri yerleştirin. Buzdolabında bekletip soğuk servis yapın. Aşağıdaki dünyanın çeşitli yerlerinden pişirme örnekleri bulabilirsiniz.


Afiyet olsun.





































No comments:

Post a Comment