Malzemeler
1 adet yapraklı enginar
Limon
Süzme ya da normal yoğurt
1 diş sarmısak
Dereotu
Zeytinyağı
Yapılışı
Enginar kaynamış suda 10 dakikada olması için düdüklüde ya da çelik tencerede kaynatılır, suyun içine 1 limon suyu sıkılır. Sonra yaprakları kolayca ayrılınca suyu çüzülür, ve şekildeki gibi geniş bir tabağa alınır.
Ayrı bir kaseye yoğurt, dereotu, sarmısak eklenir.
Banılarak yenir, aynı şekilde tereyağ eriterek, bir kaseye konarakta yaprakları yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 adet yapraklı enginar
Limon
Süzme ya da normal yoğurt
1 diş sarmısak
Dereotu
Zeytinyağı
Yapılışı
Enginar kaynamış suda 10 dakikada olması için düdüklüde ya da çelik tencerede kaynatılır, suyun içine 1 limon suyu sıkılır. Sonra yaprakları kolayca ayrılınca suyu çüzülür, ve şekildeki gibi geniş bir tabağa alınır.
Ayrı bir kaseye yoğurt, dereotu, sarmısak eklenir.
Banılarak yenir, aynı şekilde tereyağ eriterek, bir kaseye konarakta yaprakları yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment