20 April, 2014

Baylan Pastanesi'nin Adisababa tarifi

Malzemeler;

Sade, çikolatalı, çilekli, antepfıstıklı dondurma
3 adet yumurta
1,5 su bard. şeker
1,5 su bard. un
1/2 pk. vanilya
Çikolata sosu

Yapılışı;
Un, şeker, vanilya ve yumurtalar karıştırılıp, pandispanya hamuru yapılır. Yuvarlak kek kalıbında pişirilir, soğumaya bırakılır. Enine üçe ayrılan hamur, en alttaki tatlı kabına yerleştirilir, çikolata yayılır, üzerine kat kat dondurmalar konur, tekrar pandispanya konur, tekrar dondurma konur, tekrar pandispanya ve çikolata tanesi, kuru meyve eklenebilir ve sonra bir gece buzlukta bekledikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment