20 April, 2014

Baylan pastanesi'nin Mus Şokola tarifi, nasıl yapılır?


Gelemeyenler, uzakta olanlar, ya da evde bu lezzeti denemek isteyenler için işte yılların Baylan Pastanesi'nin Mus Şokola Tarifi;

Malzemeler;
3 adet yumurta akı
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gram bitter çikolata
75 gr. tereyağı

Yapılışı;
Yumurta akları kar haline gelene kadar çırpılır, Toz şeker ilave edilip 10 dk. kadar çırpılır, diğer tarafta çikolata benmari usülü eritilir, başka bir kapta çikolatayı, yumurta sarılarını, tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır, yumurta akları da bu karışıma ilave edilir. 10 dk. daha karıştırılır, hafif ılıyıncaya kadar bekletilir, servis kaplarına alınan mus buzdolabında 1 saat dinlendirilir, az miktarda krem şanti ile servis edilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment