17 March, 2013

Zeytinyağlı patlıcan (Kanepe sosu)

Malzemeler
2 büyük patlıcan
1 büyük soğan
2 domates
4 büyük diş sarmısak
Domates salçası (2 y.k.)
Sıvıyağ (2 y.k.)
Tuz ve karabiber.
Bir tutam maydanoz

Yapılışı
Soğanlar ve sarmısaklar salça ile birlikte biraz kavrulur, sonra küp küp doğranan domates ve salça eklenir. Hemen sonra da patlıcanlar eklenir ve orta ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektikten sonra ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Servis edilirken maydanoz ile süslenir, iyice soğuduktan sonra zeytinyağı ile servis edilebilir. Kanepelerin üzerine sürülerek, atıştırmalık olarak sunulabilir.

No comments:

Post a Comment