17 March, 2013

Patatesli börek


Malzemeler
5 yaprak yufka
5 büyük patates
1 yemek kaşığı salça
2 büyük soğan
Sıvıyağ
3 yumurta
1/2 bardak yoğurt
1 şişe soda
Susam
Çörekotu

Yapılışı
Öncelikle patatesler düdüklüde 10dk.da haşlanır, ayrı bir yerde soğanlar azıcık su ile şeffaflaşana kadar pişirilir, 1 yemek kaşığı salça eklenir, sonra patateslerde eklenir, tüm karışım püre haline getirilir.

Fırın tepsisine fırın kağıdı konur, ilk kat yufka konur, üzerine yoğurt, 1 yumurta ve yağlı, sulu karışımdan konur, üzerine yine yufka konur. Bu kez patatesli karışımın yarısı dağıtılır. Sonra bir kat daha konur ve yine patatesli karışım konur, üzerine yine soslu karışım konur. En son katta konduktan sonra 1 şişe soda dökülür ve yarım çay bardağı sıvıyağ iyice eşit olarak dağıtılır. Sonra 2 yumurtanın sarısı fırça ile sürülür, susam ve çörek otu eklenerek, 20 dakika 200 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment