19 April, 2013

Bezelye Yemeği nasıl yapılır? tarifi nedir?

Malzemeler
Yarım kilo temizlenmiş bezelye
1 orta boy soğan
1 yemek kaş. domates salçası
1 yemek kaş. biber salçası
2-3 patates
1/2 kıyma
Sıvıyağ, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı
İlk önce soğanları küçükçe doğrayın, sonra sıvıyağda çevirin, şeffaflaşınca kıymayı ekleyin, sonra baharatları ekleyin. tüm bunları normal bir tenceredede yapabilirsiniz, ben düdüklü tencerede yapıyorum. Kıyma resimdeki gibi gözükünce bezelyeleri atın, 2 bardak sıcak içme suyu ekleyin, tuzu azık ekin, sonra düdüklünün/tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika pişsin, sonra kızarttığınız patatesleri ekleyip,    
                    servise sunun.
               
                    Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment