29 January, 2015

Meryem Hanım'ın kara lahana çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 bağ kara lahana
1 baş soğan
1-2 avuç barbunya fasulye
4-5 yk. ince öğütülmüş mısır unu
Pul biber
Tuz
Sıvıyağ/Tereyağı

Yapılışı;
1 bağ kara lahana yaprakları iyice yıkanır.İnce ince doğranır.Eğer yapraklar körpe ise gerek yok ama kalın ise az tuzla iyice ezerek ovulur.yıkanıp süzülür.
Düdüklü tencerede tereyağda yemeklik doğranmış 1 baş soğan  kavrulur.salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulup doğranmış  ovulmuş  lahanalar yıkanıp süzüldükten sonra  tencereye eklenir.Yüzlenene kadar su eklenir.Yaklaşık 1-2 avuç barbunya fasulye eklenir.Ve kapağı kapatılıp  düdük sesinden sonra 5-8 dakika pişirilir.soğutulup kapağı açılır ve 1 avuç kadar ( yaklaşık 4-5yemek kaşığı kadar) fırınlanmış ince öğütülmüş mısır unu eklenip tekrar 2-3 dakika pişirilir.Tuzunuve pul biberinide bu arada atın.Suyu az ise sıcak su eklenebilir.ateşten alın .Koyu kıvamlı bir çorba olacak.Ve buzdolabında her beklediğinde katılaşır( mısır unundan kaynaklı ) ısıtırken sıcaksu ilave edilerek kıvamı açılır.
Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment