30 December, 2014

Kabaklı yılbaşı kanepesi

Malzemeler;
1 orta boy kabak
Kurutulmuş domates
Maydanoz, dereotu
1 diş sarmısak
Kahvaltılık lor peyniri

Yapılışı;
Kabaklar şekildeki gibi ince şeritler halinde havuç soyma aleti ile kesilir, kısık ateşte tavada yumuşayana kadar pişirilir, sonra soğumaya alınır.

Harç için, kurutulmuş domates, suda ıslatılır ve yumuşayınca küp küp kesilir. Sonra lor peyniri eklenir, dereotu, fesleğen, maydanoz, kekik, nane, damak tadınıza göre çok az minik bir diş sarmısak eklenir. Hepsi karıştırılır. Dolma sarar gibi harç kabak içerisine konur ve sarılır, ortaya şerit halinde kesilmiş domates eklenir. Üxerine zeytinyağı ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment