30 January, 2015

Fajita

Malzemeler (2 kişiliktir.)

400 gr. şerit kesilmiş dana eti
1 büyük soğan
1 dolmalık kırmızı biber
2 çarliston biber
Sour cream (süzme yoğurt olabilir.)
Domates (Antep ezme gibi hazırlanacak)
1 avokado (yumuşamış)
1 limon suyu
2 parça marul
5-6 ince dürüm pidesi
Sıvıyağ


Yapılışı:
Sosluk kaplar içerisine; marul parçalanarak süzme yoğurt içine katılır. Bir sos kabına konur, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
İkinci sos kabı içine; antep ezmesi içi hazırlar gibi kabukları soyulmuş domates, küp küp doğranır. İnce kıyılmış yeşil biberler doğranır, ince kıyılmış soğanlar ve baharatlar ile sos hazırlanır.
Üçüncü sos içi için; avokado limonla beraber ezilir, sos kabına konur.

Sonrasına ilk olarak küçük bir tavada soğanlar jülyen kesilerek, sıvıyağda pişirilir. Yeşil ve kırmızı biber tavada biraz öldürülür. Sonrasında da etler çevrilir. Dürüm üzerine yerleştirilir.

Not: Eğer düşük kalorili diyet yapıyorsanız, lavaş ekmeklerini siyez unundan krep yaparak tüketebilirsiniz.

Servise sunulur.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment