2 yumurta
125 gr. tereyağı (eritilmiş ve ılımış)
2 yk şeker
1 su bardağı süt
Biraz tuz
1,5 su bar. un
1 pt kabartma tozu
1 pt vanilya
Yapılışı;
125 gr. tereyağı (eritilmiş ve ılımış)
2 yk şeker
1 su bardağı süt
Biraz tuz
1,5 su bar. un
1 pt kabartma tozu
1 pt vanilya
Yapılışı;
Yumurtaların aklarını ve
sarılarını ayrı ayrı çırpma kabına alın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar
haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da ayrıca toz şekerle çırpın.
Tereyağını, sütü ve vanilyayı ekleyin. Un ile kabartma tozu ve vanilyayı
eleyerek karışıma ilave edin. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta
aklarını da ekleyerek yavaşca karıştırıp harcı hazırlayın. Pişirmek için,
waffle makinasını, tost makinasını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı tereyağ
ile yağlayın ve ısıtın. Karışımdan bir kepçe kadar koyarak kızarana kadar
pişirin. Tüm malzemeyi pişirdikden sonra arasına çokokrem sürün ve üzerine
çilek, muz ya da istediğiniz diğer meyvelerden ekleyerek yiyin.
Aynı şekilde hamur karışımına kakao katarakta harç hazırlayabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment