01 February, 2015

Waffle


Malzemeler; (4 Kişilik)

 2 yumurta 
125 gr. tereyağı (eritilmiş ve ılımış)
2 yk şeker
1  su bardağı süt
Biraz tuz
1,5 su bar. un
1 pt kabartma tozu
1 pt vanilya


Yapılışı;
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpma kabına alın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da ayrıca toz şekerle çırpın. Tereyağını, sütü ve vanilyayı ekleyin. Un ile kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.  Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta aklarını da ekleyerek yavaşca karıştırıp harcı hazırlayın. Pişirmek için, waffle makinasını, tost makinasını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı tereyağ ile yağlayın ve ısıtın. Karışımdan bir kepçe kadar koyarak kızarana kadar pişirin. Tüm malzemeyi pişirdikden sonra arasına çokokrem sürün ve üzerine çilek, muz ya da istediğiniz diğer meyvelerden ekleyerek yiyin.

Aynı şekilde hamur karışımına kakao katarakta harç hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.






















No comments:

Post a Comment