Malzemeler
3 tane orta boy kabak
1 büyük soğan
1 minik domates yada domates salçası
Maydanoz
1 avuç pirinç
Zeytinyağı
Yapılışı
Ben bu yemeği hep düdüklü tencerede yapıyorum, soğanları doğrayın, sonra kabakları halka halka kesip ekleyin, sonra 1 su bardağı içme suyunda 1 yemek kaşığı salçayı sulandırarak ekleyin, 1 avuç pirinç ve ince ince doğranmış maydanozları da ekleyip, yarım bardak su ekleyip pişmeye bırakın. 10 dk. yeterli olacaktır düdüklü tencerede.
Pişdikten sonra borcam kaba alın, muhtemelen bu su bırakacaktır, suyun büyük kısmını dikkatlice dökün, üzerine de hafif zeytinyağı dolaştırın, kapağını kapatarak beklemeye bırakın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment