Malzemeler
1,5 su bard. barbunya
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük soğan
1 havuç
1 patates
Zeytinyağı
Yapılışı
Barbunyanın tazesini bahardan buzluğa atmadıysanız, ya dondurulmuş alabilirsiniz, ya da ben kuru barbunya aldım. İlk önce dört kişi için yeterli olacak 1,5 su bard. barbunyayı 4 bardak su ile düdüklüde pişirdim, sonra kapağını açıp, iyice yıkadım, gazlı kirli suyu aktı gitti.
Boş düdüklü tencereye yıkanmış barbunyaları, soğanı, havucu, patatesi, domatesi ve sulandırılmış salçayı ekleyin, çok su koymanıza gerek yok, üstünü kapatmasın, yarısına kadar su konabilir düdüklü için bu su miktarı yeterli olacaktır.
Sonra yine borcama aktarıp, fazla suyu var dökerek, zeytinyağı gezdirip, kapağını kapatarak dinlenmeye bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment