
2 su bard. nohut
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz pul biber
biraz tuz
sıvıyağ
Yapılışı
İlk önce nohut boş bir düdüklü tencereye konur, 4 bardak su ile kaynatılır, sonra pişince, nohutlar birkaç kez soğuk sudan geçilir, tüm gazlı su dökülür. Sonra aynı düdüklü tencereye, soğan minik minik doğranarak eklenir, salça çeşitleri ve baharatlar eklenir, yağ eklenir ve 10 dk. daha pişirilir.
Aynısının etlisi için ise, et ya da kıyma ilk önce sıvıyağ ile pişirilir, yine aynen tüm malzemeler eklenerek düdüklüde pişirilir.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment