17 February, 2013

Somon füme ile krep rulo - Kanepe Tarifi

Malzemeler; (2 kişi için)
1 su bard. un
1. su bard. süt
1 yumurta
1/2 çay bard. sıvıyağ
150 gr. somon füme
Labne

Yapılışı
Krep malzemelerinden sıvı olanlar güzelce karıştırılır, sonra unda katılır ve blender ile iyice çırpılır. Teflon tavayı ilk kez yapılırken yağlamak gerekiyor, yoksa yapışıyor mutlaka. Sonraki seferlerde hiç yağ kullanılmıyor. Buradaki püf noktası krepi gerçekten ince dökmek ve hızlıca yayılmasını sağlamak.


Sonra krepler soğuduktan sonra, ilk önce labne üzerine yayılır, hemen arkasından yerleştirilen somon fümelerin arkasından rulo şeklinde yapılıp, halkalar halinde kesilir ve servise sunulur.

Afiyet olsun.












No comments:

Post a Comment