
1 avuç haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme nane
2 çorba kaşığı un
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ (En son)
Yapılışı
İlk önce tüm malzemeler hazırlanır, çorbayı yapacağımız tencereye yoğurt konur, unda eklenir, sıvıyağda konunca hızlı hızlı karıştırılır, ama ateş çok açılmaz, yoksa yoğurt kesilir. Sonra kettle'da ısıtılan 4-5 su bardağı su eklenir. Su da eklenince çorba yoğunlaşana kadar sürekli çevirilir, sonra nohutlar eklenir, malzemeler birbiri ile birleşince nane ve tuz eklendikten sonra ateş söndürülür, ve daha dumanı üstündeyken tereyağ içine atılır, bir kere karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment