05 January, 2013

Pastırmalı ya da Etli Kuru fasulye tarifi

Malzemeler (4 kişi için)
1,5 su bard. şeker fasulye
2 orta soğan
3 diş sarmısak
3 orta boy domates rendesi
1 çorba k. Domates salçası
1 çorba k. Biber salçası
1 çorba k. toz kırmızı biber
Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı
Şeker fasulye düdüklü tencerede 15-20 dk. kaynatılır, sonra su dökülür. Kiremit tencerede soğan sıvıyağ ile şeffalaştırılır, sonra domates rendesi, salçalar ve baharatlar katılır, ve kapağı kapatılarak, ağır ateşte 45 dk. pişirilir.

Kapağı açılınca, ayrı bir tavada hafif pişirilmiş pastırma eklenerek, 1 çorba kaşığı tereyağ ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun.






No comments:

Post a Comment