26 December, 2012

Lazanya tarifi nasıl yapılır?

Lazanya Tarifi

Malzemeler (Ragu Sos için ):
100 gr zeytinyağı
Kereviz sapı x 2
2 büyük soğan
2 büyük havuç
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
500 gr. kıyma
1 su bardağı kırmızı şarap
Domates x 4 (Orta boy)
Et suyu bulyon x 1(200ml. sıcak  suda çözdürülecek)
2 yemek kaşığı salça(200ml. sıcak  suda çözdürülecek)

Parmesan peynir (İsteğe göre eklenebilir.)

Malzemeler (Beşamel Sos için ) :
1-2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 fiske tuz
Bir teflon kaba yağ konur, tereyağ yoksa sıvıyağda konur, yağ kızdıktan sonra, un eklenir. Devamlı karıştırılır, sonra yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuzda eklenerek, muhallebi kıvamına getirilir.

Ragu Sosun yapılışı
Zeytinyağı tavada ısıtılır, havuçlar ince rendelenir, soğan,kereviz sapları, sarımsaklar  ince kıyıldıktan sonra hepsi ilave edilir, soğan ve diğer malzemeler karamelize olduktan sonra 500 gr. kıyma ilave edelir, 10-12 dk  pembelikler gidene kadar kavrulur, kırmızı şarap ilave edilir, alkolü buharlaşana kadar 10-15 dk pişirilir, ince kıyılmış domatesler ilave edilir ve 15-20 dk. pişirilir,  suda çözülmüş et suyu ve salça ilave edilir. 2 saat kadar sos pişirilir, burada dikkat edilmesi gereken husus, sosun kıvamıdır, ragu ne çok ne de az sulu olması  gereklidir. Çünkü lazanyanın sonlanması için ayrıca 20 dk fırında pişirilecektir, sosun kurumaması için kıvamına dikkat etmek çok önemlidir.

Lazanya'nın hazırlanışı
İlk önce resimdeki gibi geniş bir kabı tereyağ ya da suvuyağ ile yağlıyoruz. Sonra yaprak lazanyalar, makarna suyu hazırlar gibi kaynayan suya yaprak yaprak bekleterek 2-3 dk. bekletmek gerekiyor, sonra ilk önce kıymalı ragu sos'tan kabın zeminine biraz konur, yayılır, üzerine 4 yaprak lazanya yerleştirilir.
Aynı işlem 4 kez tekrarlanır. En son üzerine parmesan ya da evde kaşarınız var ise rendelenerek eklenir, fırına verilir, sonra da bir güzel yenir.

Afiyet olsun..



un..










No comments:

Post a Comment