Etli Humus
Malzemeler
2-3 bardak nohut
1/2 cay bard. Tahin
4-5 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Limon suyu
Sıvıyağ
Nohutları haşlayıp, ilk suyun hepsini dökün. Sonra kabuklarını temizleyip, bir kere daha kaynatın ancak bu kez ılık su ile yoğun bir kıvam kazanması için ezerek karıştırın, sonra da el blenderı ile hepsini iyice ezin. Sonrasında sonra tahin, sarımsak, kimyon, tuz, limon suyu ekledikten sonra bir kenarda bekletin.
Et için
1/2 kg. kuşbaşı et
Kırmızı pul biber
Sarımsak
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ iyice kızdıktan sonra etleri iyice pişirin, etin ılımış olması çok önemli, yoksa sert bir et olur. Sonra etler piştikten sonra, pul biber, sarmısak, karabiber ve tuzu ekleyin. Sonra resimdeki gibi sunabilirsiniz.
Bu meze tipik Ortadoğu, Arap damak tadında bir mezedir. Çok lezzetli olur, yanına maydanoz salatası yapılabilir. Üzerine tereyağında çevrilmiş dolma fıstığı ile servis edilebilir.
Afiyet olsun..
Malzemeler
2-3 bardak nohut
1/2 cay bard. Tahin
4-5 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Limon suyu
Sıvıyağ
Nohutları haşlayıp, ilk suyun hepsini dökün. Sonra kabuklarını temizleyip, bir kere daha kaynatın ancak bu kez ılık su ile yoğun bir kıvam kazanması için ezerek karıştırın, sonra da el blenderı ile hepsini iyice ezin. Sonrasında sonra tahin, sarımsak, kimyon, tuz, limon suyu ekledikten sonra bir kenarda bekletin.
Et için
1/2 kg. kuşbaşı et
Kırmızı pul biber
Sarımsak
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ iyice kızdıktan sonra etleri iyice pişirin, etin ılımış olması çok önemli, yoksa sert bir et olur. Sonra etler piştikten sonra, pul biber, sarmısak, karabiber ve tuzu ekleyin. Sonra resimdeki gibi sunabilirsiniz.
Bu meze tipik Ortadoğu, Arap damak tadında bir mezedir. Çok lezzetli olur, yanına maydanoz salatası yapılabilir. Üzerine tereyağında çevrilmiş dolma fıstığı ile servis edilebilir.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment