
Yosun (40' ar yapraklar halinde Makro marketlerde var)
Pirinç (Osmancık pirinci olabilir)
Salatalık
Havuç
Füme somon ya da yengeç
Sos için
Soya sos
Wasabi (Yine makro markette tüplerin içinde satılıyor, ya da Şütte'den alıp, sizde yapabilirsiniz.)
Yapılışı,
İlk önce, pirinci pilav yapar gibi yıkayıp, sonra küçük bir tencerede ağzı açık şekilde haşlayın, ancak 1 çorba kaşığı elma ya da pirinç sirkesi koyarsanız, yapışkan oluyor, bir fiske tuzda ekleyiniz.
Sonra soğuması için ayrı bir kaba alın üzerini kapatın, iyice soğusun.
Bu arada evde bambu amerikan servislerden varsa, onun üzerine şeffaf streç filmi boylu boyunca koyun, sonra yosunu ekleyin, yosunun en üst kısmında 1 parmaklık bir mesafeyi boş bırakarak, azar azar pirinci üzerine yayın, eğer çok koyarsanız kötü durur, az koymaya çalışın.
Sonra ince ince jülyen kesilmiş salatalıkları, havuçları ve füme somonları ekleyin ve sarın. Sararken bambu servisten yardım alarak, sıkıştırarak yapın.
Arkasından o başta boş bıraktığımız kısma su sürerek, yapıştırın, tam kare şekil vermeye çalışın, ilk sefer biraz zor olacak ama sonrakiler çok güzel oluyor.
Sonra da çok ama çok keskin bir bıçakla dilimlere bölün.
İtadakimasu!
No comments:
Post a Comment