Bu tiramisu tarifi Jamie'ye ait, ancak o Venedik'te nehir kenarında yaparken izledikten hemen sonra bu tarifi denedik. Eminim tadını çok beğeneceksiniz.
Malzemeler
• Tatlı üzüm şarabı (Çok az kullanılıyor)
Malzemeler
• 250gr. benmari usülü eritilmiş bitter çikolata
• 50gr. margarin
• bir tutam deniz tuzu
• 175g Kedi dili (Her markette var genelde, hamurişi bölümde ya da ekmek reyonuna yakın bulunuyor.)
• 1,5 su bardağı tatlandırılmış filtre kahve• Tatlı üzüm şarabı (Çok az kullanılıyor)
• 6 büyük yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 750gr labne ya da mascarpone
• 1 portakalın kabuklarından rende
• taze çekilmiş kahve çekirdekleri
• 1 portakalın kabuklarından rende
• taze çekilmiş kahve çekirdekleri
İlk önce kedi dilleri ve tercihen düz bir kaba yerleştirilir, üzerine ılımış şekerli filtre kahve dökülür. Sonra benmari usülü şekilde çikolatalar eritilir, daha çabuk erimesi için daha küçük parçalara bölünmesinde fayda var. Bu çikolatanın içine 50 gr. margarini ve 1 yemek kaşığı tatlı şaraptan eklemeniz gerekiyor. Eriyen çikolatayı kedi dillerinin üstüne yayabilirsiniz.
Sonrasında altı yumurtanında beyazlarını ayrı bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba alıyoruz. Sarılarını 1 su bard. şeker ile çırpıyor, beyazlarını da bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Sonra yumurtanın sarılarının olduğu kaba labneyi ekliyor ve iyice birbirine karıştırıyoruz. Sonra köpürtülmüş beyazları da bu karışıma ekledikten sonra bu karışımı çikolatayı iyice içine çekmiş kedillerinin üzerine döküyoruz.
Üzerine de çekilmiş kahve çekirdeklerini, portakal kabuklarını ve biraz rende çikolata ile süslüyoruz.
Tatlımız hazır, afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment