24 August, 2012

Etli Sarma / Yaprak sarması tarifi

Tadı gerçekten nefis olan Etli Yaprak Sarması ve Tiramisu, çoban salatada her zaman yanına yakıştığı için tam bir menü oluşturdu.

Etli Yaprak Dolması için;

Yine yapraklarımı buzluktan çıkardım, kısa bir süre makarna süzgecinde üzerine kettle'dan su dökdükten sonra, çözülmeye bırakıyorum. Kıymayı yağsız yerinden kasaptan taze taze çektirdikten hemen sonra, ilk önce aşağıdaki gibi malzemeleri yazıyorum.

Malzemeler;
40-50 Yaprak
Kıyma (Yarım kilo ya da daha az)
1 Su Bard. Pirinç
2 Soğan
3 diş Sarmısak
1 Y.Kaşığı domates salçası
1/2 Y.Kaşığı biber salçası (seviyorsanız)
Kuru nane
Tatlı kırmızı toz biber

Sosu için;
Yoğurt
Sarmısak
Tereyağında kırmızı biber sosu

İlk önce soğanları ve sarmısakları rondoda bir çay bardağı içme suyu ile birlikte çekin, sonra bir karıştırma kabına bu çekilmiş soğanlar, eti, 1 su bardağı yıkanmış pirinçleri, kısacası tüm malzemeyi koyun. Sonra malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun.

O sırada yaprakları damarlı kısımları üste gelecek şekilde hazırlayın, etli dolma olacağı için malzemeyi zeytinyağlı dolmaya göre biraz daha fazla koyabilirsiniz. Ben her yemekte düdüklü kullandığım sizlere de aynısını tavsiye ederim, eğer yoksa başka geniş tabanlı bir tencerede de pişirebilirsiniz. Ancak, sarılan dolmaların direk tencere tabanına değmemesi için 1 kat yaprak koymanız iyi olacaktır.

Tüm dolmaları dizdikten sonra, 1 büyük su bardağında 1 kaşık salça, kırmızı toz biber, biraz karabiberi iyice karıştırıp, dolmaların üzerine dökün. Sıvıyağı da aynı şekilde 4-5 yemek kaşığı olarak ekleyin. Pişmeye bırakın. Nefis kokular yayılmaya başlarkende sos için sarmısaklı yoğurdunuz ile tereyağlı sosunuzu hazırda yavaş yavaş hazırlayabilirsiniz. Yanına çoban salata da yakışabilir.

Resimde gördüğünüz diğer tabakta ise biraz daha kolay bir tiramisu var ama tadı gerçekten müthiş oluyor. Tarifini bloğumuzda bulabilirsiniz.


No comments:

Post a Comment