08 February, 2014

İçli köfte tarifi, nasıl yapılır?

Malzemeler

1 su bard. ince bulgur
250 gr. kıyma (bir kısmı hamur için ayrılır.)
Domates salçası
1 iri soğan
1/2 su bard. kıyılmış ceviz
1 fincan irmik
2 yumurta

İç malzemesi
Tereyağ ve sıvıyağ karışımında kıyma pişer, soğanlar eklenir, kırmızı toz biber, az salça, karabiber, tuz eklenir. Çekilmiş ceviz eklenir, karışım iyice birbirine karışır ve soğumaya alınır.

Hamuru
İnce bulgur haşlanır, irmik haşlanır, ancak çok su konmaması daha iyidir. Kıyma ve yumurtalar eklenir. Az salça konur ve yoğurulmaya başlanır, yarım saat hamur kıvamı gelinceye kadar harmanlanır. Sonra bir kaseye su konur, hamurdan küçük toplar alınarak resimdeki gibi açılarak içine harç eklenir. Tüm hamur bittikten sonra, kaynar suya içli köfteler atılarak pişirilir. Eğer çok yaptı iseniz, hafif pişirdikten sonra soğumaya bırakıp poşetleyerek ileriki bir tarihte yemek adına buzluğa atabilirsiniz.

Üzerine tereyağlı salçalı sarmısaklı sos yapılır. Yoğurt sarmısakla da yenebilir.

Afiyet olsun.










No comments:

Post a Comment