02 January, 2014

Hamburger

Malzemeler;
Hamburger ekmeği
Taze çekilmiş döş kıyma
İnce kıyılmış soğan
Kornişon turşu
Mantar
Çedar peyniri
Domates
Mayonez, ketçap
Hardal, barbekü sos
Marul
Tuz

Yapılışı;

Tüm malzeme hazırlanır, mantar pişirilir tereyğı ve süt ile. Et sade şekilde yağsız tava iyice kızdırıldıktan sonra pişirilir, eğer çok kısık ateşte yapılırsa et kurur, o yüzden ateşin ayarı oldukça önemli. Eti koymadan önce çok az tavaya sıvıyağ konabilir. Et suyunu bırakınca, soğanları da aynı yağda karamelize edebilirsiniz. Turşu ince ince kesilir, tüm malzemeler resimdeki gibi yerleştirilir.

Yanına garnitür olarak, bebek patatesler haşlanarak tavada baharatla çevirilebilir..


Afiyet olsun..






No comments:

Post a Comment