22 September, 2013

Kuru patlıcan dolması

Malzemeler;
10 adet kuru patlıcan
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 yk domates salçası
1 yk biber salçası
Sarmısak
Soğan
Kırmızı toz biber
Yoğurt

Yapılışı;
Kuru patlıcanları yumuşaması için suda bekletin, bu arada içini hazırlamak için, ilk soğanları küp küp doğrayın, sonra sarmısakları tavada ıssıttığmız sıvıyağa ekleyin, sonra salçaları ekleyin, biraz pişince sonra pirinçleri ekleyin, ve malzemelerin iyice kavurup, 2 bardak suyu ekleyin, kırmızı toz biberi, tuzu ve karabiberi de ekleyip, arasıra karıştırarak pişmesini bekleyin, demlendikten sonra patlıcanların içine doldurup, aynı kabın içinde sıvıyağ ve salçası su ile pişirin, dinlenmeye bırakın.

Servis ederken sarmısak yoğurt ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
















No comments:

Post a Comment