21 September, 2013

Krep

Malzemeler;
(2 kişi için)
1 yumurta
1 bardak un
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
Bir tutam şeker

Hazırlanışı;
Hepsi mikserle iyice karıştırılır, sonra bir çorba kepçesi ile 1 kreplik hamur ısınmış tavada pişirilir. Tavaya ilk dökeceğiniz hamur yapışacaktır, bunu engellemek için havlu kağıt ile tavayı yağlayabilirsiniz. Sonraki seferlerde bu gerekmeyecektir.

Krepleri eğer, bal, reçel, çilek, kivi gibi tatlılarla yemek isterseniz, karışıma bir paket vanilya ekleyebilirsiniz. Tuzlu yemek isterseniz, salata ve domates, roka, beyaz peynir, kaşar gibi kahvaltılık malzemelerle yiyebilirsiniz.

Diyette iseniz, siyez unu ile çok az yağ ile yapabilirsiniz.

Ben krepi çok farklı şekillerde servis ediyorum, bazı sunum şekillerini fikir vermesi için aşağıda ekledim.

Keçiboynuzu unu ile kakaolu yapabilirsiniz, tarçın katabilirsiniz, bal ekleyebilirsiniz.

Çocuklara Kayseri yağlamasını yapar gibi yapabilirsiniz. Krepi kat kat yapıp, ayrı bir tavada kıyma sote yapın, bir krep, bir kıymalı karışım, kat kat devam edin, pizza keser gibi büyük bir bıçakla kestikten sonra, ortadan yoğurt dökebilirsiniz. Çocuklar severek yiyecektir.

Ek olarak, renklendirerek, pasta gibi de sunabilirsiniz, doğumgünleri ya da özel günlerde denenebilir, unicorn pasta diyebilirsiniz, rengarenk.










No comments:

Post a Comment