03 March, 2013

Ispanaklı peynirli börek nasıl yapılır?

Malzemeler
1 kg. yufka
1/2 kg. ıspanak
1 büyük soğan
1 kalın dilim beyaz peynir
1/2 su bard. soda
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yumurta (2si karışım için, 1 taneside üzeri kızarsın diye)
Sıvıyağ
Susam, çörekotu

Yapılışı
İlk önce tavada soğanları biraz yağa öldürün, sonra yıkanmış ıspanakları ekleyin, piştikten sonra suyunu süzün, bir kaseye alın, peyniri parçalayarak ekleyin.
Fırın tepsinine yağlı kağıdı yerleştirin, yufkaları katlayıp 4'e bölün, yani kocaman sigara böreği saracakmış gibi üçgen üçgen olsun, hepsini üst üste koyarak daha seri sarabilirsiniz.
Sonra fırın tepsinine yanyana dizin, yoğurt ve yumurtaları bir kapta çırpın, soda ve yağ ekleyin, bu karışımı böreklerin üzerine eşitçe dökmeye çalışın, aralarına heryerine sos girmiş olsun. Sonra da 3.yumurtanın sarısını fırça ile üzerlerine sürüp, susam ve çörek otunu ekleyip, önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.

Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment