14 July, 2021

Etli lahana ve yaprak sarma tarifi

Lahana yaprakları haşlanıyor. Soğuduğunda  uygun büyüklükte kesiliyor. Dolma harcından bir miktar konulup , sarılıyor.

Dolma harcı malzemeleri :   1 kase dolusu pilavlık baldo pirinci , 1/2  kg. az yağlı kıyma, 1 adet orta boy doğranmış kuru soğan, 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası , 1/ 2    yemek kaşığı  acı biber salçası ( Urfa'dan ) , 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz , bir miktar ayçiçek yağı , çok az su , kıyılmış birkaç dal  maydanoz. İyice karıştırılıp , sarma harcı hazırlanmış oluyor.

Salamura yapraklar tek tek yıkanıp, sarılıyor bu dolmalık harçla. Orta ateşte , salçalı su dökülmüş  ve yine ayçiçek yağı gezdirilmiş dolmalar tencerede pişiriliyor.  Ben dolmaların üzerine tabak koymuyorum. Dağılmadan pişmiş oluyor. Kaynadığı sırada ocak kısık hâle getirilecek elbette , dağılmanın önüne geçilmiş oluyor böylece.

Tülay Teyzecigim ağzından dünyadaki en güzel sarma tarifini paylaşıyorum ♥️

No comments:

Post a Comment