Malzemeler
2.5 kg vişne
1 şişe sade votka ya da alkol
2 şişe su
1/2 kg. Şeker
15 diş karanfil
1 tane zencefil
1 tane hindistan cevizi
2 çubuk tarçın
Yapılışı
1 tülbent içine karanfil, zencefil, hindistan cevizi, tarçın ve yenibahar konur, tülbent dikilir. Daha sonra sapları ayıklanan vişneler resimdeki gibi 5 lt.lik kavanozun içine alınır. Tülbent vişnelerin üzerine konur, alkol, su ve şeker sırası ile eklenir. Yaklaşık üç ay gölgeee bekletilir.
Afiyet olsun.
2.5 kg vişne
1 şişe sade votka ya da alkol
2 şişe su
1/2 kg. Şeker
15 diş karanfil
1 tane zencefil
1 tane hindistan cevizi
2 çubuk tarçın
Yapılışı
1 tülbent içine karanfil, zencefil, hindistan cevizi, tarçın ve yenibahar konur, tülbent dikilir. Daha sonra sapları ayıklanan vişneler resimdeki gibi 5 lt.lik kavanozun içine alınır. Tülbent vişnelerin üzerine konur, alkol, su ve şeker sırası ile eklenir. Yaklaşık üç ay gölgeee bekletilir.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment