24 February, 2013

Mantarlı lazanya


Malzemeler
500 gr. mantar
1 paket krema
10 yaprak lazanya
1 çay bard. süt
sıvıyağ
karabiber
5-6 tane taze soğan

Yapılışı
Mantarları yıkadıktan sonra azıcık sıvıyağ konmuş tavada doğrayıp pişmeye bırakın. Daha sonra bolca su bırakacak olan mantarlar suyunu çekince, kremayı ekleyin, biraz daha pişsin, altını kapatın. Aynı zamanda kaynamış suya lazanya yapraklarını tek tek haşlayın, bunun için 1-2 dakika yeterlidir. Sonra yağlanmış ayrı bir kabın içine, en alta ilk önce biraz mantarlı karışım koyup, taze soğanının 4 kat olacak şekilde her kata 1 taze soğan şeklinde doğrayın.

Her katı bu şekilde sürdürün. En son kata son lazanya yapraklarını koyduktan sonra, üzerine dilim kaşar koyup, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürün, 10-15 dakika yeterli olacaktır.

Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment